Programma & Artiesten

laatste update 03.03.24

4 Sides of a Triangle

4 Sides of a Triangle

locatie: O

speeltijden: 13.20 / 16.15

type: acrobatiek - variété

In 4 Sides of a Triangle blijken bamboestokken veelzijdige voorwerpen te zijn. Er wordt mee gejongleerd, gebalanceerd of gegooid. In een spel tussen mensen en objecten wordt een door mensen gedragen driepoot gebouwd, waarin een aerialist haar lot legt. Dit stuk brengt een mix van dans, circus en community art en is toegankelijk voor al het publiek.

Arno Huibers Theaterproducties

Clownskado

locatie: L

speeltijden: 14.00 / 15.30

type: familietheater

The best of Arno… pareltjes van clownerie van internationale klasse! Door het visuele karakter (geen taal) is Clowns Kado zeer toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

De keigoeie musicus Paul van der Heijden acteert en musiceert hierbij in perfect samenspel met zijn clownsmaatje Arno. 
Op het speelvlak staat een groot kado.

Een deftige kale musicus met een rood plukje haar, speelt zijn concert op vibrafoon tot veger en blik.

Zijn maatje geeft er een heel eigen invulling aan met een muzikale vuilnisbak, met een bezem die gaat leven, raakt in de knoop met een grote trom en het Clowns Kado…?

Dat pakken we graag voor u uit met een innemende glimlach en schaterlach. Geeft u uw publiek deze Clowns Kado…?

Ben Zuddhist

Versilli and the Smallest Animal Circus in the World

locatie: I

speeltijden: 12.35 / 15.00

type: (straat)theater

Versilli Bolokov is de ex-directeur van het Prekasjny Circus in Transistan,omdat hij uit zijn thuisland is weggestuurd vanwege grove absurditeit, dwaalt hij nu over de wereld en probeert hij zichzelf en alle anderen ervan te overtuigen dat hij nog steeds een grootschalige circusdirecteur is. Daarbij helpen zijn verdwaalde (niet echte!) dieren hem op weg, waaronder Dubrovnich de acrobatische hond, Alberty de balancerende koe, Brechnev de wasbeer en de ster van de show, Kevnich de vliegende ezel. Versilli and the Smallest Animal Circus in the World is een gevarieerde, absurdistische, opbeurende show voor alle leeftijden die comedy, magie, muziek, circusvaardigheden en publieksparticipatie combineert.

Birdy's

Birdy's

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 13.00 / 14.30 / 16.00

type: (straat)theater – animatie

Dit kleurrijke gevogelte is graag van de partij op ieder feest, festival, braderie, winkelcentrum, evenement of parade.

Que kleur kunnen deze aangepast worden naar de wens van de klant én tegen Kerst kunnen de Birdy's aangepast worden met een mooie Kerstmuts, gemaakt van ballonnen en verlichting!De Birdy’s hoort men van verre al aankomen door het schelle, rauwachtig trompetterende geluid en zijn het meest op hun gemak in een habitat van gezellig publiek.

Door de lange, beweegbare nekken ziet men ze al van verre aankomen en kunnen zij bijna overal bij, dus pas aar op als ze in je buurt komen. 

De Birdy’s zijn gemaakt van 100% natuurlijke latex ballonnen en zijn daarom 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast worden alle ballonnen van de Birdy’s na ieder optreden hergebruikt. Melige Melis werkt samen met een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne dagbesteding hebben. De kapotte ballonnen worden daar door assistent medewerkers gewassen en verwerkt tot kussenvulling, waarmee prachtige kussens gemaakt worden.

Circus Factory

Gooi en Smijt Circus

locatie: E

speeltijden: 12.00 - 17.00

type: familietheater

Een vliegensvlug no-nonsense circusprogramma waarbij iedereen kan komen gooien en smijten! In sneltreinvaart leer je hier trucjes. Wie zegt dat circus oubollig is? Bij ons niet! Iedereen heeft talent, jong en oud. Onder begeleiding van onze professionele docent(en) kun je leren gooien en vangen met allerlei circusspullen. Of wat dacht je van leren balanceren op het koord of een bal. Of hang een keer ondersteboven aan de trapeze of leer fietsen op een eenwieler. En vergeet vooral niet de circusdocenten te vragen of ze zelf ook een trucje willen laten zien.

De circusworkshop vindt plaats op het pistezeil met eigentijdse circusmuziek.  

Het circus kan uitgebreid worden met een Jongleershow of met een Circus Tentoverkapping.

Circus Theater Vladimir

De Dansende Beer

locatie: S

speeltijden: 12.30 / 14.30 / 15.45

type: (straat)theater – animatie

Nadat hij decennialang niet geheel vrijwillig gedanst heeft in diverse m.n. Oost-Europese steden en dorpen, neemt beer Vladimir het heft in eigenhanden. Met een zelfgebouwde mini-draaimolen, zoals we die kennen van onzekermissen, reist hij rond door het land en nodigt kinderen uit plaats te nemenop de rug van slechts 2 figuren op de mini-draaimolen: 2 mensen. Wie heeft er niet vroeger ‘paardje gereden’ op de rug van zijn of haar vader! Op en neer gaan ze, en rond. En nog eens rond, want het zijn maar kleine rondjes. Tot de bel gaat voor de volgende 2 kinderen. Beer Vladimir helpt bij het in- en uitstappen, checkt of men goed zit en danst een beren-rondje! Ondertussen klinkt vrolijke draaiorgel-muziek.

Cirque Frappé

Zaladin

locatie: K

speeltijden: 13.00 / 15.00

type: familietheater

Midden in het land van duizend-en-één-nacht woont de mysterieuze Zaladin. Een jonge vrouw die zich staande houdt in een wereld vol rovers, sultans en fata morgana’s. Aan de andere kant van de woestijn woont de geheimzinnige Sim, een stoere kerel die over magische krachten beschikt, die hij overigens niet altijd even goed gebruikt. Zo mislukt er regelmatig nogal wat en verandert hij mensen in dieren, wordt hij aangevallen door zijn eigen zwaarden of gaat zijn vliegend tapijt er op eigen houtje vandoor. Als de twee elkaar echter ontmoeten is het gelijk vuurwerk en spatten de magische vonken er vanaf.
Zaladin staat voor Humor, Magie, Mysterie en Spektakel.

Clown Malaba

Clown Malaba

locatie: U

speeltijden: 13.30 / 15.00 / 16.00

type: kindertheater

Voor grappige optredens:
Malaba met zijn rola bola act
Malaba op de loopbal
Malaba met zijn eenwieleren
Malaba's jongleer acts
Malaba met zijn ballen
Malaba met zijn diabolo act
Malaba met zijn bellen
Malaba met zijn Devil stick manipulatie

Coco XL

Coco XL

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 14.00 / 15.40

type: muziek – animatie

Coco XL is een kleurrijke en opvallende muzikale walking act! Visueel zeer aantrekkelijk en door de muzikale begeleiding met een hoog entertainment gehalte! Coco XL bestaat uit een reusachtig grote haan die door een vernuftig mechanisme zelf lijkt te bewegen. Tijdens het lopen beweegt de gigantische kop heen en weer en de bek kan open en dicht. Op zijn rug zit een vrolijk heerschap enthousiast accordeon te spelen. Vrouwen en kinderen hebben niets te vrezen van het duo, voor een kusje op de snavel gaan ze zelfs dansen. Maar van mannen met haantjes gedrag moeten ze niets hebben. Want er kan er maar één haantje de voorste zijn. En dat is Coco XL! Kortom, een feest om ademloos naar te kijken en luisteren.

De Vliegende Koffer

Knorrie Kabouter

locatie: M

speeltijden: 13.30 / 16.00

type: familietheater

Boekie Big wil met Mol picknicken in het bos. Boekie vindt het wellastig om al het eten mee te nemen. En dan is er ook nog een KnorrieKabouter in de buurt met een knorrende maag.

Een grappig verhaaltje met eentoegift van twee zingende kabouters. Vrolijk en humoristisch 3+ poppentheater met mooie grote viltenpoppen vanuit een poppenkast. Voor en na de voorstellingen komen Charlotte deLange en Boekie Big voor de kast om gezellig met het publiek te praten.

De Vliegende Koffer

Once upon a Hand

locatie: M

speeltijden: 12.00 / 14.30

type: familietheater

In misschien wel het kleinste theater, in de kortste voorstelling en op het kleinste podium (namelijk je hand) ooit wordt een volledig verhaal gespeeld. Zoals de lancering van de eerste raket naar de maan of een rendez-vous in een romantische paleistuin waar de kikkerprins gekust wil worden. In het mooie sfeervolle theaterwagentje passen vier volwassenen of twee volwassenen en drie kinderen. Na een vriendelijk ontvangst maakt het publiek een privé voorstelling mee van maximaal drie minuten, op het lijf geschreven en op de hand gespeeld. Once upon a Hand zijn doorlopende voorstellingen gedurende vijf kwartier, drie keer per dag. Zo kunnen 150-180 mensen per dag genieten van een sprookje of een beeldend avontuur.

Directie & Co

Het KadoBuro

locatie: walk act

speeltijden: 12.30 / 15.00 / 16.30

type: (straat)theater – animatie

Het KadoBuro is HET buro voor kadootjes waar je blij van wordt. Met hun stepjes en een hutkast vol mogelijke ontmoetingen, verbinden zij mensen met elkaar. Het KadoBuro zorgt voor een zucht van verlichting, zet mensen in het zonnetje en opent hun harten. Zij delen schouderklopjes uit en trakteren je op een moment van onthaasting.
De voorraad in de hutkast is eindeloos. Het KadoBuro brengt lichtpuntjes overal waar zij komt.

Fabuloka

Staal

locatie: G

speeltijden: 13.30 / 16.00

type: acrobatiek - variété

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben. Het verhaal wordt verteld met woorden, partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en live muziek.

Alles speelt zich af in een 5 meter grote stalen constructie.

Flying Street Art

Hoopla

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 14.00 / 16.00

type: (straat)theater – animatie

Hoopla is een reizend circus in de ware zin van het woord.

Als klein ensemble reist het door de landen van Europa.

Hun doel, het publiek, is nooit ver weg. De artiesten doen hen een groot plezier door de magie van het circus dichtbij te brengen. Hoog boven u hoofden doen de artiesten hun kunsten en laten u genieten van deze rondlopende circus act.

Frans Custers

Het Clowntje

locatie: walk act

speeltijden: 13.00 / 14.15 / 15.30

type: (straat)theater – animatie

Lederhosen, wit hemd, strikje en hoed. Koffer in de hand.

Met een enormiteit aan intensiteit beweegt hij héél voorzichtig, schuchter, doet soms een pas vooruit en dan weer terug. Hij gaat zijn eigen weg, en komt heel veel tegen…

Het Clowntje schittert door zijn rust. Zwijgzaam treedt hij zijn publiek tegemoet, observeert hen en kijkt, kijkt en kijkt.

Het initiatief lijkt bij het publiek te liggen. Iemand geeft hem een snoepje, iets te drinken of zegt hem lieve woordjes. Of kijkt gewoon naar hem. Ook dán reageert hij op adequate wijze. Niet te groot, net genoeg. Soms krijgt men niet genoeg van zijn blik en kijkt men naar zijn kijken. Zo sterk als ijzer maar tegelijk breekbaar als glas. Wie durft in een tijd van snelle televisieseries, spectaculaire voorstellingen en schitterende shows nog het kleine kwetsbare theater van Het Clowntje te presenteren?

Het Clowntje speelt uitsluitend voor volwassenen.

Harold Hugenholtz

Karikaturist

locatie: walk act

speeltijden: 12.30 - 16.30

type: (straat)theater – animatie

Harold Hugenholtz tekent, als professioneel karikaturist, al ruim 30 jaren karikaturen in heel Europa. Soepel beweegt hij zich tussen de nietsvermoedende gasten op weg naar een volgend doelwit. Zijn ervaring, scherpe blik en oog voor de details die een persoon markant maken, resulteren keer-op-keer in rake karikaturen. Met zijn vulpen tekent hij binnen luttele minuten een treffende karikatuur op een bierviltje.

Zo snel dat zijn modellen het vaak niet eens doorhebben, totdat Harold hun karikatuur van zijn antieke tekenkistje pakt en hen het viltje als hilarisch cadeau aanbiedt.

Met een big smile tot gevolg, bij zowel tekenaar als model.

Hendrik & Co

Car O Chienno 2.0

locatie: walk act

speeltijden: 12.30 / 14.15 / 16.25

type: (straat)theater – animatie

Less talking, more coffee…

Niemand weet waar ze vandaan komen, deze knotsgekke brabbelende koffiemakers. Hun vernuftig gebouwde machine doet er ruim 20 minuten over om 1 kopje koffie te zetten! Niet meteen geschikt dus voor een koffietafel na een begrafenis, maar wel erg leuk om deze heren op uw festival hun geniale uitvinding te laten demonstreren...

Het Mobiele Naaiatelier

The Sound of Sewing (20 jaar)

locatie: H

speeltijden: 12.15 / 14.00 / 15.45

type: (straat)theater

Een vrolijke straattheater voorstelling waarin naaien, theater en muziek naadloos samengaan. Het is een prachtig plaatje: twee antieke Hollandse fietsen en twee improvisatie couturiers die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. Het publiek geniet, danst en zingt volop mee.


20 JAAR

Het reizende atelier werd in 2004 opgericht sindsdien gingen de mensen in vele landen uit de kleren voor de dames!

De kleding wordt vermaakt op een naai-mobiel: het achterwiel van een fiets drijft de naaimachine aan, een fraaie en wereldwijd unieke manier van naaien.

Het Vermaak

Het Paintball Atelier

locatie: V

speeltijden: 12.30 - 16.30

type: kindertheater

Wat een meesterwerken worden er in Het Paintball Atelier gemaakt. Niet met pallet en kwast maar met paintball pistolen. Een huis, bal, vliegtuig of misschien juist meer iets van het seizoen!? Het maakt helemaal niets uit voor welke basis je kiest. Bij Het Paintball Atelier is het een spektakel om kunst te maken!!!

Het Vermaak

King of Disco

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 13.45 / 16.30

type: muziek - animatie

In een wereld van goud en glitter, waar spiegelbollen het interieur domineerden was hij de heerser op de dansvloer.

Met veel weemoed en nostalgie kan hij maar niet verkroppen dat deze dagen lang achter ons liggen. In zijn mega flexibele DJ booth struint hij de straten af op zoek naar een publiek dat zijn disco klanken nog één keer met hem wil delen.

Al zingend en draaiend brengt hij de grootste disco hits van toen en nu. So put your hands together and start clapping for the one and only.....

Krist Doo Festivaltheater

ûT Hunebed

locatie: walk act

speeltijden: 16.00 - 17.00

type: steltentheater

De tijdreizende holbewoners.
Twee holbewoners hebben een tijdreis gemaakt met hun magische hunebed uit de prehistorie. Op wonderbaarlijke wijze zijn deze oermensen in de moderne wereld terecht gekomen en dat levert hilarische momenten op! ûT Hunebed is een unieke, keigave steltloop act.

Lava Queens

Lava Queens Duo

locatie: walk act

speeltijden: 14.00 / 15.30

type: steltentheater

Prachtige rood/gouden Lava Queens met een mooie muzikale aanvulling. De dames zijn 3,20 meter hoog en dansen op jazzy songs een prachtige choreografie op straat.

De kostuums zijn volledig verlicht met zacht warm led licht.

Een vrolijk zonnig tafereel met prachtige Lava Queens op stelten die met hun verlichte hoepelrokken een sprookjesachtige sfeer neer zetten op elk evenement.

Luc Vaesen

The Charlatan

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 14.30 / 16.30

type: muziek - animatie

Deze rondtrekkende muzikant doet zijn naam alle eer aan.

Natuurlijk met gezellige Nederlandstalige en Engelstalige bekende liedjes. Maar hij kan met regelmaat ook onverwacht uit de hoek komen met een kwinkslag, een observatie, een opmerking of en grap. Deze levensgenieter speelt met de omstandigheden en met zijn publiek. Altijd met gepaste interactie.  Met de ingebouwde geluidsinstallatie loopt hij spelend en zingend een gehele route. Maar kan net zo makkelijk vanaf een vaste plek ook een heel terras of plein vermaken. Hij creëert ter plaatse zijn eigen speelplek, zijn eigen sfeer. Met heel veel lachende gezichten tot gevolg.

Lukasz Puczko Marionettes

Burek - The Dog Marionette

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 13.00

type: (straat)theater - animatie

Burek – The Dog Marionette is een voorstelling volledig gebaseerd op improvisatie. Deze marionet breekt de meeste regels van de standaard marionet. Het is een zeer dynamische pop en voor je weet wat hij nodig heeft is hij al op een andere plaats, vechtend met een andere, echte, hond of aan het spelen met kinderen. Het is een uitstekende gelegenheid voor mensen die bang zijn van honden, als soort therapie, want hij lijkt heel sterk op een echte hond.
Groot plezier zowel voor kinderen als voor volwassenen!

Lukasz Puczko Marionettes

Marysia

locatie: walk act

speeltijden: 14.40 / 16.20

type: (straat)theater - animatie

Marysia – De Reuze Kip - is een originele biomechanische pop gebaseerd op biomimische bewegingen, waardoor het als echt aanvoelt en het een hoog niveau van entertainment biedt. Marysia is uitgerust met gezichtsmimiek en met volledig functionele vleugels. De kip voelt extra echt aan dankzij 13.000 echte veren. Marysia is leergierig, knuffelig, grappig en weet je gemakkelijk te verrassen met haar humor. De verzorger waakt over de discipline van Marysia.

Als ze blij is, klappert ze met haar vleugels en strekt ze zich uit tot 3,2 m hoogte. Marysia is de meest vrije uitloopkip ter wereld. 

Marius Broeders

De Muzikale Smid

locatie: T

speeltijden: 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.15 / 16.15

type: (straat)theater

Theater, Muziek en Ambacht.  Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek? Wereldberoemd in zijn geboortedorp: De Muzikale Smid. Met z’n knutseltalent en muzikaliteit tovert hij het ene na het andere instrument uit zijn veel te grote handen. Ken je de Emmer-bas? De eensnarige Diddly Bo? De akoestische mechanische Leslie-trombone? Nee? Geeft niks, hij maakt ze, ter plaatse. Voor uw eigen ogen! En bespeelt ze ook, en hoe! Hij flanst complete songs op z’n loopstation met één snaar en één stem! O ja, zijn experimenten met elektriciteit en vuur zijn legendarisch. Als ras-entertainer geniet hij van de interactie met zijn publiek. Kom naar z’n caravannetje en laat je meenemen op zijn humorvolle reis met Theater, Muziek en Ambacht. En wie weet, mag je meedoen.

Martin Forget

Broer en Ik

locatie: walk act

speeltijden: 13.00 / 14.00

type: (straat)theater - animatie

Martin Forget is mimespeler, clown, entertainer-acteur en straatartiest. Hij maakt animatie-acts en voorstellingen die interactief zijn en worden gekenmerkt door krachtige visuele humor. Met een gebaar, een geluid en een gezichtsuitdrukking wordt deze acteur uw vader, buurman of collega, en misschien uzelf! Martin bekijkt u zoals u hem bekijkt. Hij zet u als het ware een enorme spiegel voor.


Broer en Ik

Twee broers lopen op straat op zoek naar een bank om te kletsen. Een broer voelt de last van de andere voortdurend op zijn schouders. Dat valt hem zwaar en dat is te merken! Dat ze daarmee de aandacht trekken maakt het er niet gemakkelijker op. Het valt niet mee om een rustig plekje te vinden waar ze even kunnen bijkomen.

Martin Forget

Moeders Mooiste

locatie: walk act

speeltijden: 15.30 / 16.30

type: (straat)theater - animatie

Hallo, ik ben Lilly en dit is mijn baby: Tommy.
Met trots draag ik hem op mijn buik. Tommy is nog geen jaar oud, maar hij kan al praten, lezen, schrijven en tot tien tellen.
Hij is een heel speciale baby, Tommy heeft veel humor, hij is mooi, lief, aardig en altijd vrolijk. Ik wil niet opscheppen hoor, maar Tommy, mijn baby is hoogbegaafd, slim en hyperintelligent.

MaTTo straattheater

Signore Misurare

locatie: walk act

speeltijden: 12.45 / 15.00 / 16.30

type: (straat)theater - animatie

Een wijze heer met een evenwichtig uitgemeten act zet je aan het denken. Wat onze gedachten waard zijn, kunnen we alleen meten als we ze hebben onthuld.

MaTTo straattheater

WAK!

locatie: B

speeltijden: 12.30 / 14.30 / 16.00

type: (straat)theater

Twee olijke Eskimo's nemen u mee in de wereld van het ijsvissen. Alsof zij jaren geleden bovenop de steiger zijn geklommen en nog steeds wachten op die ene grote vangst... En plots hebben zij beet! Is het een vis? Of misschien wel een voorbijganger die toe hapt? Eén ding is zeker: ze vissen niet achter het net!


Laat u verrassen met deze doldwaze act op grote hoogte, maar pas op dat u niet beetgenomen wordt. Of toch wel?!

Merkel & Vannix

Dragon!

locatie: walk act

speeltijden: 12.30 / 15.00 / 16.00

type: (straat)theater - animatie

De wetenschap staat voor niets, een wereldwijze professor en zijnkundige assistent brengen ons de resultaten van hun baanbrekend onderzoek: eenechte draak! Die zij van ei af aan met behulp van een zelf geconstrueerde broedmachine hebben uitgebroed en opgevoed. Maar hoe breng je een draak tot vlammen?  Wees getuige van een les vuurspuwen voor beginners met grootse gevolgen.

Noah

The Royal Flush

locatie: J

speeltijden: 12.30 / 14.30

type: (straat)theater

Wat gebeurt er als je naar het toilet moet… en de enige toilet op een lange buis staat?

Het begin dus van een fantastisch acrobatisch avontuur.


De specialiteit van Noah is de 2000 jaar oude Chinese kunst van verticale paalklimmen, waarin hij een 5 meter hoge mast beklimt op meer manieren dan menselijkerwijs mogelijk is en waarin hij poses aanneemt die lijken te tarten met de wetten van de zwaartekracht.

Ruut van Hooft

Jan Tenne

locatie: walk act

speeltijden: 13.30 / 15.00

type: (straat)theater - animatie

Luchtige animatie...

Jan Tenne doet verslag van uw evenement, festival of waar dan ook. Met Gerrit-in-de-lucht houdt hij de luisteraars van Radio Dinteloord op de hoogte. Bent u aanwezig, dan legt hij dat vast, zo nodig met zijn super-8 camera.

Shalton Theatre

Spin

locatie: walk act

speeltijden: 13.30 / 15.30

type: steltentheater

Maak dat je wegkomt!
Een gigantische Spin probeert iedereen in haar web te krijgen.

Sonja Knoppers

De Typemachine

locatie: F

speeltijden: 12.30 - 16.30

type: (straat)theater

Sonja Knoppers zet prachtige typemachines van ooit in om het leven van jezelf en de ander te verrijken. Maar daar moet je wel even wat voor doen: Typen! Ieder mens, jong en oud, heeft levenswijsheden. Welke wijsheid wil jij graag delen met de wereld? Of wat is je wens aan een ander mens?

En welke nieuwe wijsheid zal jou leven verrijken?

  • Type je wens of wijsheid
  • Stop deze in de brievenbus (geef)
  • En pak je nieuwe wijsheid (neem)

De Typemachine staat voor heerlijk type-plezier bij de sfeervolle wagen. De verschillende typemachines uit de jaren ‘70 typen nog lekkerder door de bijpassende discomuziek die we draaien. Heerlijke nostalgie voor de wat oudere generaties, een interessante beleving voor het jongere publiek. 

Statues Vivantes

Gorilla - De Denker

locatie: D

speeltijden: 12.00 - 14.00

type: Living statue

Dit is een levend standbeeld van een Gorilla.

Het ene moment is hij diep in gedachten verzonken, het andere moment kijkt hij zijn publiek bedenkelijk en indringend aan. Een indrukwekkende act die mensen raakt, maar ook vermaakt! Dit standbeeld is geïnspireerd op het beeld Le Penseur (de Denker) van Auguste Rodin.

Stephworx

Bisous Bisous!

locatie: walk act

speeltijden: 13.00 / 14.30 / 16.00

type: steltentheater

Florissant, gracieus en met muzikale ondersteuning bewegen deze liefdevolle dames op stelten! Dansende en uitbundige roze bloesems en rode rozen zijn de kleuren van deze royale paletten. De charmante karakters zetten het publiek met liefde in de spotlight met de stijlvolle mobiele lamp die ze meenemen in het spel. Met hun betoverende en stralende aanwezigheid brengt Bisous Bisous! een verrassende, opbloeiende en liefdevolle sfeer op elk evenement.  

Ze ademen vreugde en passie uit met de nodige franjes en fratsen. Een zoet gezelschap, met een bloemige interactieve geur. Alles met een knipoog en een zoen!

Steven Luca

Schrott

locatie: P

speeltijden: 12.30 / 13.45 / 15.00 / 16.15

type: (straat)theater

Straatveger Schrott is vriendelijk. Zelfs klimaatvriendelijk.

Hij heeft hij een buitengewone interesse voor het restafval van passerend publiek. De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen. Wie weet gaat u met iets moois naar huis. In ieder geval met een warme herinnering aan die vriendelijke straatveger Schrott. In deze nieuwe act, die geheel in de hedendaagse ecologische tijdsgeest past, benadert poppenspeler Steven Luca het restafval van het publiek met een grote dosis poëzie. Deze bescheiden meester van de improvisatie paart droefheid aan vrolijk verzinsel.

Sven Roelants

Marcel Cyclette

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 14.00 / 15.30

type: steltentheater

Charmeert op zijn jazzy velo-hybride vol snufjes en joli bibelots. Zijn cyclette fantastique werkt op zonne-energie en energie des jambes maar vooral, très important, op l’énergie des femmes. Met galanterie verleidt hij vrouwelijk schoon op zijn velo, het vermogen versterkt, de turbo slaat aan…

Voor de mannen heeft hij liqueur, cela réchauffe le coeur.

Uit zijn gracieuze pijp vlamt vuur, licht het hart en de omgeving op. Boomlange Marcel Cyclette verrast en verlokt, verwarmt en verovert finaal een lach op je gelaat.

Tales of Fire

Woman Warrior

locatie: walk act

speeltijden: 12.00 / 13.45 / 15.30

type: vuurtheater - animatie

Charmeert op zijn jazzy velo-hybride vol snufjes en joli bibelots. Zijn cyclette fantastique werkt op zonne-energie en energie des jambes maar vooral, très important, op l’énergie des femmes. Met galanterie verleidt hij vrouwelijk schoon op zijn velo, het vermogen versterkt, de turbo slaat aan…

Voor de mannen heeft hij liqueur, cela réchauffe le coeur.

Uit zijn gracieuze pijp vlamt vuur, licht het hart en de omgeving op. Boomlange Marcel Cyclette verrast en verlokt, verwarmt en verovert finaal een lach op je gelaat.

Theater Gili Gili

Funny Hats

locatie: N

speeltijden: 12.30 / 15.00

type: familietheater

Maak uw eigen Funny Hat van pakpapier. Doorlopende workshop voor iedereen die wel eens wat anders aan zijn/haar hoofd wil hebben. Martine Dufresne leert aan groepjes mensen aan hoe ze snel een originele hoed kunnen maken. Ze toont hen hoe de hoeden gevouwen kunnen worden, ze stelt verschillende modellen voor en zet mensen op weg om hun eigen creativiteit te gebruiken. Het is grappig om te zien dat meer en meer mensen getooid zijn met een leuke hoed.

Thijs Mikx Creator

Draak Lucifer

locatie: walk act

speeltijden: 13.00 / 14.30 / 16.30

type: vuurtheater - animatie

Draak Lucifer is absoluut geen lieverdje! Maak (voorzichtig) kennis met deze woeste vuurspuwende draak, gemaakt van gerecyclede materialen. Een visueel rijdend spektakel op jouw evenement. Lucifer wordt voortgetrokken door een post-apocalyptische Renault Twingo.

TukkersConnexion

Classic Rally Ride

locatie: walk act

speeltijden: 13.30 / 15.00

type: (straat)theater

In de verte klinkt de omroeper met zijn wervelende commentaar, de motoren ronken, het startschot knalt. Over enkele ogenblikken komen de grote racers van weleer voorbij. Uitbundigheid voor de koploper, bemoedigende woorden voor de treuzelaar. Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding voor de coureurs, champagne vloeit en er wordt gedanst. Ondertussen worden banden verwisseld, brandstof bijgevuld en de auto’s krijgen een snel onderhoud voor de volgende heat. Alle remmen los! Door tot het bittere einde; op naar de finishvlag. Geïnspireerd op de automobielhistorie, de heroïsche pioniers en hun fraaie boliden.

Klik op de link voor een printbaar programma